Archives


Search

Добредојдовте на интернет страницата на Ристо Лазаров
ТИШИНАТА, НЕБИДНИНАТА И ЦРНОТО СОНЦЕМнозинa од нас тука, збрани во чест и слава на Ацо Шопов, лично го познаваа големиот поет. Повеќето прочитале се' што напишал тој, а и што е напишано и речено за него. Можеби затоа и верувам
Read More....
Кога се спријателивме, скоро пред половина век, тој беше во неговиот Студентски збор, јас во мојот Млад борец; Струшките вечери на поезијата, на пример, само што проодуваа; Малку потоа, во иста година, тој киниса по неговиот
Read More....
Глобализацијата и јазикот Одите и триумфализмот со кои беше најавувана ерата на глобализацијата, полека се заменуваат со посмртни маршеви. Напернатите ултралиберали кои самоуверено и самобендисано се расфрлаа со волшебни
Read More....
Read More....
See Older Posts...