Archives


Search

Добредојдовте на интернет страницата на Ристо Лазаров
МИСИРКОВ И ЕДНО ГРАНЧЕ ВРБОВО...Убава вест пристигна од Брно: го превеле Крстета наш, Петков Мисирков, на чешки јазик. Мал подвиг на група еминентни чешки слависти, под водство на нашиот Иван Доровски, професор и академик,
Read More....
Скопје, 15 март 2012 (МИА) - „Ситночекорка” е насловот на новата стихозбирка на македонскиот поет Ристо Лазаров.  Книгата ја објави „Дијалог” од Скопје, одбележувајќи 40 години од појавата на првата стихозбирка на овој автор
Read More....
Read More....
Read More....
See Older Posts...